En kort presentation av bärkassar i plast

bärkassarVarianten av bärkassar som används mest är bärkassar plast. Detta för att bärkassar i plast är billigare att tillverka, och därför även att köpa, och de är lättare att bära nära kroppen och hålla jämn vikten. De är även lättare att förvara hemma, för man intalar ju sig att man inte ska köpa en ny kasse nästa gång man går till affären, utan ta med sig den man köpte idag. Bärkassar i plast trycks lätt ner i en låda i köket. Det får plats fler än om det hade varit papp då plasten är så tunn och mjuk. Nackdelen med bärkassar i plast är ju dock densamma, dom är tunna och mjuka och går därmed lätt sönder om man har för tunga saker i dom. Handtagen är också tunna och mjuka, även om dom ibland är ganska breda, och om man har tunga saker i dom och vill bära dom nära sig kan man få blåmärken i armvecket från handtaget. Därför är det att föredra att ta två bärkassar i plast om man har mycket och/eller tunga saker som man ska bära en lite längre bit. På detta sätt kan man fördela sina varor och minimera risken för skador.