Dansen som träningsform

För den som vill börja träna och söker efter en ny träningsform kan det vara en bra idé att gå till ett danshus. Dans är nämligen en utmärkt träningsform och dessutom väldigt rolig. När man dansar blir man glad och märker inte ens att man tränar. Lite beroende på vad man själv tycker är roligt och intressant så finns det ett stort utbud att välja mellan. Men en dansform som passar de flesta är linedance.

Linedancen uppkom på 70talet och härstammar ifrån Amerika. I början så var det nästan bara countrymusik som man dansade till men numer så kan man dansa till vilken musik som helst. Man behöver inte vara flera för att kunna dansa linedance utan namnet kommer utav att man står på rader.

Just dans är en så bra träningsform eftersom den stärker ens självkänsla och höjer koncentrationen. Det är även mental träning, så kallad hjärngympa. Den ger även varierad träning. Om man dansar till långsamma låtar så bränner man fett medan man ökar sin kondition om man istället dansar till de snabba låtarna. Om det dessutom är en låt man gillar som spelas så gör detta oftast att man känner sig extra taggad att ge de lilla sista och verkligen satsa järnet.